Het ontstaan van Vinginti 

Het idee voor Vinginti is een aantal jaren geleden ontstaan in Italië. Door regelmatig olijfolie en wijn te nuttigen, ontstond bij ons een grote voorraad lege flessen. Zonde om deze weg te gooien! De flessen kunnen dankzij hun grootte en elegante vorm perfect aan een interieur worden toegevoegd, bijvoorbeeld op een tafel of dressoir. Om van de flessen een aantrekkelijk object te maken, is allereerst een lichtbron toegevoegd. In Florence vonden wij vervolgens mooie stoffen en gedrukte vellen papier. Deze zijn uiteindelijk verwerkt op de fles. Het resultaat is een duurzame en stijlvolle lampvoet. 

Collectie

Vinginti biedt een collectie diverse lampenvoeten aan, elk met een unieke uitstraling en met veel passie vervaardigd op ambachtelijke wijze. Een combinatie van materialen zoals stof, glas en papier resulteert in moderne en sierlijke interieurstukken. 

Naast een eigen productielijn heeft het atelier ook enkele lampenvoeten die rechtstreeks vanuit Italië worden geïmporteerd. Deze lampenvoeten zijn elk exclusief en vormen ware eye-catchers in elk interieur.  

Eveneens renoveert Vinginti elegante vintage stoeltjes op duurzame wijze door deze ondermeer van een klassieke stoffering met eigentijdse prints te voorzien. 

Neem snel een kijkje in de webshop en laat u verrassen. Mocht u specifieke wensen hebben dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen via het contactformulier.

Wij helpen u graag uw interieur nóg smaakvoller te maken!